Volg ons op Twitter Word vrienden op Facebook Word vrienden op Hyves  

Nog één keer: Muziekvereniging Sint Callistus Terwinselen te voet naar Kölle

Gepubliceerd 21 mei 2011

Het doel is bereikt! Onder het motto “Ich mööch zo Foß noh Kölle jon !” zijn zaterdag 14 mei een veertigtal leden en “vrienden” van de harmonie aan een voettocht naar Keulen begonnen met de bedoeling hiermee de kas voor de eerstvolgende concertreis van de Muziekvereniging te spekken.

Om vier uur in de morgen zijn 13 wandelaars, ondersteund door een vijfkoppig medisch team en twee reporters, gestart voor deze sponsorloop over 74 km (uiteindelijk 75,8 km) die via Herzogenrath-Alsdorf-Jülich en Horrem naar “Brauerei zur Malzmühle” op de Heumarkt in Köln leidde.
Bij km 57 zijn er nog eens 22 wandelaars bijgekomen die samen met de eerdere groep de resterende 17 km (uiteindelijk 18,2 km) richting Köln hebben volbracht alwaar men om 20.00 uur aankwam.

Daar is onder het genot van een paar “Kölsch” en “Kölsche Spezialitäten” de dag gezellig afgesloten. Om elf uur is men met de bus vertrokken terug naar Kerkrade waar de vermoeide benen en pijnlijke voeten nog één keer in beweging gezet moesten worden om thuis het bed te bereiken.
Mede dankzij de medische begeleiding kan men met een trotse blik terugkijken naar deze tocht waarbij geen enkele uitvaller is geweest.
Sinds november van afgelopen jaar waren de deelnemers reeds volop bezig met de voorbereidingen en deze inspanningen hebben zich geloond.

Daags erna, op zondag de 15e mei is er in het “Sjtaater Hoes” een “the day after party” gehouden waar nog eens teruggekeken is op dit avontuur.
Op het beeldscherm zijn gelijktijdig een kleine vierhonderd foto’s getoond die het bewijs vormen van deze dappere onderneming.
En dat allemaal bij het genot van een geïmporteerd glaasje ”Kölsch”, of iets anders natuurlijk.

Tevens is door de organiserende werkgroep de cheque met het totaalbedrag aan sponsoring aangeboden aan de voorzitter van de vereniging.
Door het verrassend hoge bedrag van meer dan twee duizend euro’s kan men niet alleen spreken van een sportief succes maar zeker ook van een financieel succes. Zo kan men zien waar saamhorigheid en wilskracht toe kan leiden!

Is men geïnteresseerd in deze sportieve uitdaging of wil men een impressie zien van dit gebeuren, kan men op deze website onder “Activiteiten – Kölle” nog eens alle informatie vinden over deze sponsortocht en in het fotoalbum de foto’s bekijken.

De werkgroep “Ich mööch zo Foß noh Kölle jon!” , bestaande uit Wim Lauvenberg, Wilfried Dorweiler, Fer Rosenke en Frans Op den Camp bedankt iedereen die op de een of andere wijze heeft bijgedragen aan dit enorme succes, zowel sportief als financieel gezien.

 

Kölle - het zit er op!
door webmaster Rita H.

Gepubliceerd 21 mei 2011

Wat een geweldige ervaring: zo Foß noh Kölle jon!

Maanden van voorbereiding (op alle fronten) zijn uiteindelijk uitgemond in een onvergetelijke ervaring die een groot aantal leden van de Callistusfamilie met aanhang heeft mogen beleven.

Het was de moeite waard. Naast het prachtige sponsorbedrag dat is verzameld hebben we ook (alweer) mogen ervaren dat een van de grote krachten van onze muziekvereniging het sociale aspect is.
We hebben dit in de afgelopen maanden al mogen beleven tijdens de voorbereidingen. Afgelopen zaterdag 14 mei bereikte dit een hoogtepunt toen uiteindelijk toch alle deelnemers aan de sponsortocht samen de eindstreep bereikten, ondanks de soms heftige 'diepe dalen' die diverse wandelaars onderweg moesten trotseren. Het 'er zijn voor elkaar' bood de broodnodige afleiding en de steun om toch door te zetten en het te redden.

Een dankwoordje is hier wel op zijn plaats.
In de eerste plaats denk ik even terug aan zaterdag. Als mede-wandelaar was ik ontzettend blij met de aanwezigheid van onze twee volgauto's met William, Ivo, Uschi, Tessa en Rita D. Hun verzorgende, oplappende en enthousiasmerende vaardigheden waren een 'groot goed'.

Dan het organiserend comité bestaande uit Wim L., Wilfried, Fer en Frans. Met niet aflatende ijver zijn zij maandenlang in de weer geweest met de voorbereidingen, beginnend destijds aan de bar van 't Sjtaater Hoes... In de loop der tijd zijn ze een geolied team geworden waarin ieder zijn 'kijk op Kölle' en hoe e.e.a. verwezenlijkt kon worden, ingebracht heeft.

Ook aan de sponsoren een hartelijk "Dankjewel". Hun bijdragen waren voor ons de stimulans om door te zetten als wij het moeilijk hadden tijdens de tocht.

Onze supporters, familie en vrienden verdienen ook een woord van dank voor hun aanwezigheid in Kölle, hun luisterend oor bij onze verhalen over de voorbereiding en het geduld om alles (alweer) aan te moeten horen. Ook de mensen die in het holst van de nacht speciaal naar 't Sjtaater Hoes waren gekomen om ons uit te zwaaien: jullie waren geweldig!

Dan hebben we nog ons PR-team van 'De Bazuin': Lisan en Rik. Ook zij waren om half vier 's nachts present en vervolgens diverse keren onderweg bij de rustplaatsen. Er is gefotografeerd, gefilmd en geinterviewd. Met spanning kijken we er naar uit om in alle rust met een drankje in de hand alles via de filmbeelden nogmaals te kunnen beleven... Rik en Lisan: tóp dat jullie er waren.

Maar last but not least: de wandelaars! Prachtig dat wij zo'n mooi bedrag hebben verzameld. Geweldig mensen, wat wij samen hebben bereikt! En wat hebben we een mooie tijd gehad...! Ik zal er nog lang met plezier aan terug denken.

Overigens: wie enthousiast is over onze prestaties en alsnog graag een financiële bijdrage wil leveren voor onze concertreis in 2012 mag dit uiteraard doen. Van harte aanbevolen!

 

Laatste e-mail van de werkgroep

Gepubliceerd 21 mei 2011

Beste wandelaars, verzorgers en supporters,

Het doel is bereikt en daarom zal dit de (mogelijk) laatste mail zijn vanuit de werkgroep.
We moeten constateren dat het een zeer geslaagde missie is geweest. Zowel de sportieve uitdaging alsook de financiële uitdaging zijn boven verwachting goed gegaan. Iedere gestarte deelnemer is gefinisht en het sponsorbedrag lag boven verwachting.
De sporthorloges zijn uitgelezen en wat blijkt, ook daar boven verwachting. We hebben meer gelopen dan ons was voorgehouden.
Details; 75,8 km in 14 uur en 2 minuten, gemiddelde 5,5 km/h en de instappers hebben 18,2 km achter zich gelaten.

Alle foto’s die we binnengekregen hebben zijn in ons digitale fotoalbum geplaatst maar ook op een site waar ze te bekijken en te downloaden zijn. Zie www.marseille-service.nl/callistus
Als je de serie bekijkt staat onderaan “origineel”. Daarop klikken en het originele bestand wordt gedownload. Op deze foto rechts klikken en saven. Zo kan iedereen zijn eigen keuzes maken en op zijn eigen computer opslaan.
Als er nog mensen zijn die foto’s hebben van deze wandeling en ze met de anderen willen delen, kun je ze opsturen naar Wilfried. Hij zorgt ervoor dat ze op de site erbij komen. (wilfried.dorweiler at planet.nl)

Al dit was echter niet mogelijk geweest zonder de inspanning van jullie allen. Dus dank aan de wandelaars, de verzorgers (William,Ivo, Rita D, Uschi en Tessa), camera en filmploeg (Rik en Lisan) en uiteraard de sponsoren.

Namens de werkgroep “Ich mööch zo Foß noh Kölle jon !”,
Wim Lauvenberg, Wilfried Dorweiler, Fer Rosenke en Frans Op den Camp

 

Ich mööch zo Foß noh Kölle jon!
Een artikel van Paul Hustinx

Gepubliceerd 16 mei 2011

Op het moment dat ik dit schrijf, is het ruim 24 uur geleden dat wij aankwamen bij de Dom van Köln. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we hebben het gehaald!!! Dertien lopers voor de 74 kilometer en zesentwintig lopers voor de 17 kilometer.
Buiten een uitvalster voor de 74 kilometer wegens een opgelopen rugblessure enkele dagen geleden, heeft iedereen min of meer ongeschonden het ultieme einddoel bereikt.

’s Morgens om vier uur, waar wij door drie dappere supporters werden uitgezwaaid(!), vertrokken we vanaf ons gemeenschapshuis. Het was nog donker en uiteraard stil op straat.
Ter hoogte van het Gaiapark hoorden we de eerste vogels die een nieuwe dag aankondigden. Het werden er steeds meer en uiteindelijk konden we al wandelend een uur lang genieten van het mooiste fluitconcert in de vrije natuur. Intussen liet de zon zich ook voorzichtig zien.
De wandelcondities waren overigens optimaal: heerlijk koele temperatuur en een licht verfrissend windje in de rug. Dat is gelukkig uiteindelijk de hele dag zo gebleven.

We werden letterlijk begeleid door 2 volgauto’s met daarin o.a. reserve kleding, schoenen, drinken, communicatievoorzieningen zoals portofoons en bovendien een verpleegkundige en enkele EHBO’ers met hun medische uitzet.
In totaal waren er vier pauzes van een kwartier en een langere pauze van een half uur gepland.
Bij de eerste korte pauze na ruim 20 km kon de medische staf al aanrukken om enkelen onder ons te helpen bij kleine (dreigende) ongemakken aan de voeten, voornamelijk blaren. Tussen de pauzes in werden we luid en vurig aangemoedigd door onze begeleiders!

Bij de volgende rust (na 13 km) mochten we gebruik maken van een plaatselijke sportkantine om daar toiletten te kunnen bezoeken.
De beheerder was speciaal voor dat doel eerder uit bed gekomen om de kantine te openen en zelfs koffie te maken voor ons. Het wat toen nog heel vroeg in de morgen!
Ook daar was, net zoals bij de overige pauzes die nog zouden volgen, medische hulp bij sommigen onder ons noodzakelijk; ondanks goed schoeisel en goede sokken waren de eerste blaren een feit.
We werden vakkundig gemasseerd, geprikt, ontsmet en getapet, waardoor iedereen de wandeling kon vervolgen.
Intussen waren de pijnlijke voeten en andere ongemakken bij enkelen al duidelijk zichtbaar af te lezen op de gezichten. De momenten dat we elkaar moesten gaan aanmoedigen en opbeuren waren daar. Opmerkingen zo in de trant van “je hoeft nog maar 35 km en dergelijke” moesten ons aan het lopen houden.

Op 17 kilometer voor het einde, zo rond de klok van vier uur, vond de samensmelting plaats met de andere lopers. Die waren daar door onze gehuurde bus gedropt.
Het was een hartverwarmend moment. We werden er door de 26 lopers toegejuicht en warm onthaald. Om kippenvel van te krijgen. Sommigen onder ons lange afstandlopers hadden het al lange tijd zwaar te verduren. Opgeven spookte geregeld door enkele hoofden, tranen stonden er nader dan het lachen! Maar de nog frisse en fitte collega’s namen ons op sleeptouw middels opbeurende woorden en schouderklopjes.

Na vele pittige kilometers lopen over “vals plat” voor Keulen, begeleid door enkele verfrissende lichte regenbuitjes, konden we in de verte de torens van de Dom zien. Nog een km of 10 en we zouden er zijn.
Persoonlijke wandelrecords werden bij iedere stap gebroken!

Het werd allengs drukker en drukker: we naderden het centrum van de stad. Daarbij hadden we het genoegen dat we te maken kregen met honderden feestvierende en soms vechtende FC Köln supporters. Hun club had er zojuist weten te winnen van rivaal Schalke 04!
Zeer veel politie bepaalde er het straatbeeld. Maar de sfeer in de stad was al met al prima. Overal zingende mensen en “Kölsche” muziek.
Dit hele gebeuren zorgde voor veel afleiding, waardoor wij de vele pijnlijke ongemakken (inmiddels ook bij 17 km lopers) even vergaten.

Tegen acht uur werden we opnieuw opgewacht, maar deze keer door meegereisde uitbundig zingende en met witte ballonnen uitgeruste fans van het thuisfront. En dat midden in het drukke centrum van Keulen.
Vlak bij ons einddoel kregen we allemaal nog mooie (gesponsorde) T-shirts uitgereikt met daarop vermeld de afgelegde afstand van 74 of 17 km. Hiermee trokken we in de drukke straten en volle terrasjes veel bekijks en bewondering!
We hadden het allemaal gered! Geen uitvallers dankzij de perfecte medische verzorging.

Na afloop zijn we gezamenlijk gaan eten in de ‘Malzmühle’ aan de Heumarkt.
Om 23.00 vertrokken we met de bus weer naar Kerkrade.

Zondag 15 mei hadden we de “de day after party”.
Er waren gisteren veel foto’s gemaakt. Deze konden we vandaag al bewonderen en zodoende alles nog eens opnieuw beleven.
En nu komt het waarvoor het allemaal te doen was, een bijdrage voor de concertreis in 2012 b.g.v. ons 90-jarig jubileum van de harmonie.
We hebben een bedrag van € 2360 binnen gehaald!!! Bovendien volgen er nog enkele toegezegde betalingen.

Vanaf deze plaats iedereen nogmaals hartstikke bedankt voor de financiële en morele steun; jullie waren en zijn geweldig!

 

Ongelooflijk! Petje af!

Bijgewerkt 3 mei 2011

Ongelooflijk, wat hebben de wandelaars de afgelopen weken prestaties neergezet!
Er hadden inmiddels zoveel trainingstochten plaatsgevonden dat het niet meer bij te benen was om iedere keer verslagen op deze website te publiceren.
De wandelaars zelf werden echter wel middels de vaak humoristische e-mails van Frans O. goed op de hoogte gehouden en van informatie voorzien.

Een en andere heeft zich de afgelopen tijd geweldig leuk ontwikkeld. Iedereen wandelt samen met iedereen, babbelt met iedereen en steunt elkaar in 'moeilijke tijden'. Men leeft mee met elkaars spierpijn, te krappe schoenen, verkeerde sokken, blaren en andere mankementen.

Als één van de wandeldeelnemers zie ik, Rita, met lede ogen het einde van dit wandelevenement naderen. Hoewel er dan eindelijk weer eens uitgeslapen kan worden op de vrije (!) zaterdag denk ik dat we best in een gat zullen vallen als we niet meer samen op pad gaan.
Dit geldt natuurlijk niet door de die-hards die besloten hebben om er nog wat kilometers aan vast te knopen in de vorm van bijvoorbeeld de Nijmeegse vierdaagse.
Zij moeten hun wandelenergie nog flink op peil houden om e.e.a. tot een goed einde te brengen. Misschien dat deze of gene Kölle-deelnemer zich wel geroepen voelt om af en toe nog wat kilometertjes mee te pikken ....

Maar... niet te vroeg gejuichd! Eerst moeten wij allen het nog volbrengen. Het wordt in iedere geval een gigantische opgave!
Alle zeilen zullen moeten worden bijgezet en dat zal beslist ook gebeuren. Óp naar de eindstreep!

 

Pffff....!

Bijgewerkt 13 maart 2011

Een groepje van 8 personen heeft zaterdag 12 maart onder stralend zonnige omstandigheden weer een trainingstocht gelopen.

Vanaf het Sjtaater Hoes ging de tocht richting Avantis en Bocholz, waar een noodzakelijke tussenstop gemaakt moest worden.
Meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kopje koffie, iets fris en en een heerlijks stuk verse vlaai 'soldaat te maken'.

De tocht ging verder richting Wahlwiller, waar de wegen zich scheidden: vier mensen namen de korte route (22 km) en de andere vier gingen verder richting Nijswiller en Wittem.
In Wittem kochten zij in plaats van een kaarsje een drankje dat op een terras in de zon genuttigd werd, waarbij men zich geestelijk kon voorbereiden op de 15 km die nog afgelegd moesten worden om weer in Terwinselen te komen.
Het werd nog een mooie wandeling, langs Overeys (flink bergop), Trintelen, molen Vrouwenheide, de Putberg om tenslotte via Benzenrade weer bij de grens van Terwinselen aan te komen. Deze laatste tocht bleek uiteindelijk 32 km te zijn geworden.

.

Foto's zijn hier te vinden.

 

Beste wandelaars,

Gepubliceerd 10 maart 2011

Na een 11-tal enerverende dagen met veel plezier, onzin maar ook héél veel verdriet, moeten we de draad weer oppakken om ons doel in Kölle te halen.
Er resten ons nog (maar) 9 weekenden om een trainingstocht te lopen en dan is het al 14 mei.
We zullen bovendien de afstanden moeten gaan verlengen tot rond de 50 km om er volgens de deskundigen klaar voor te zijn.
Het is door de variëteit in werk , afspraken en andere verplichtingen niet mogelijk een schema op te stellen dat pasklaar is voor iedereen.
Doel is wel om zoveel mogelijk samen te oefenen, waar dat enigszins mogelijk is.

Zaterdag 12 maart zal een groepje de draad weer oppakken met een tocht van 20-25 km vanaf Terwinselen en weer terug.
Voor de zondag is Margraten (zie het wandelschema hierboven) met maximaal 30 km een optie.

Namens de werkgroep “Ich mööch zo Foß noh Kölle jon !”, Wim, Wilfried, Fer en Frans.

 

Wandelen - zaterdag 26 februari

Gepubliceerd 8 maart 2011

Een compact groepje wandelaars heeft deze zaterdag de koppen en de voeten bij elkaar gestoken en heeft de tocht van Terwinselen naar Valkenburg te voet afgelegd. In totaal was het ongeveer 33 km.

Men had de lat hoog gelegd want de eerste pauze werd pas 'gevierd' toen men inmiddels weer op de terugweg was.

 

Beste wandelaars,
namens de prinselijke werkgroep, Prins Wilfried I, Wim, Fer en Frans.

Gepubliceerd 24 februari 2011

Ook afgelopen weekend (19 en 20 februari) is er weer geoefend met wandelen, voor sommigen zelfs tussen alle carnavalsactiviteiten door.
Zaterdag ging de tocht van d'r Sjtaat naar Ubachsberg en te voet terug, een moeizame 22 km.

De zondag wandelaars hadden het eigenlijk beter gepland.
Hun wandeling ging via Vetschau naar Aken alwaar men zichzelf beloond heeft met een lekker etentje bij "Viel Harmonie" in de Pontstrasse.
Even werd overwogen om de terugreis ook te voet te maken maar daar is van af gezien omdat het niet zo heel lang meer licht zou zijn. De keus voor de bus was toen snel gemaakt.

 

Beste mensen - berichten van twee meisjes en een jochie

Gepubliceerd 12 februari 2011

Life goes on, zelfs na de avond van de Sjtaater Tröate.

Tessa en Rita hebben het 'sich nicht nehmen lassen' om de eer van de wandelaars hoog te houden.
Zaterdagmiddag zijn beiden gestart voor een luchtig twee-uur tripje, namelijk gewoon in de buurt.
Heerlijk lenteweertje, toch alweer te warm gekleed, met veel 'Moelwasser' en een flesje reserve Wasser in de rugzak.

Leuk tripje is het geworden, een kleine 2,5 uur van Terwinselen via Ehrenstein, stuwmeer, Kaffeberg, Chèvremont-Eijgelshoven, Haanrade Carisborg naar Ehrenstein en Terwinselen terug.
Het blijken bijna 13,5 km te zijn. Toch weer mooi meegenomen.
Volgens de gps-tracker hadden we een gemiddelde snelheid van 5,66 km per uur. En dan ook nog adem hebben om te kletsen.
Een applaus voor jezelf, Rita en Tessa! En bovenal: het was (alweer) gezellig.
Volgend keer: meer!

Uit betrouwbare bron kan gemeld worden dat ook Theo zijn benen behoorlijk getraind heeft.
Na het afzien tijdens het dansen op de avond van de Sjtaater Tröate en het vanmorgen mee opruimen van de grote zaal, heeft Theo de thuisreis geheel te voet afgelegd. Deze afstand bedroeg eveneens ca. 13 km.
Ook in Brunssum scheen de zon, was het lente en dientengevolge de kleding te dik ...
Goed gedaan, jochie!

 

Beste wandelaars - bericht van de WW (Werkgroep Wandelen),

Gepubliceerd 9 februari 2011

Afgelopen weekend is er zaterdag en zondag weer volop geoefend. Voor de zaterdag deelnemers waren de voornemens zo goed, 28-30km.
Er was door enkelen nog nauwelijks op de verharde weg gelopen. Dat zou even recht gezet worden en ook dat zou wel lukken.
Maar helaas, na 12 km was de mentale druk naar het Grimbergen vele malen groter dan nog eens 16km wandelen.
Een wijs heer besloot dat de route maar ingekort moest worden en bijna was zelfs de bezemwagen besteld. Het werd maar …sssst…, maar 21 km.

Aan het weer lag het niet, maar waar wel aan dan? Toch niet aan de nieuwe schoenen of zo?
De klachten waren verschillend van kop tot teen, of omgekeerd, ging het van kleine teen, over grote blaren op de hakken, de achillespees, via een stramme kuit naar vermoeide bovenbenen. Het is dat uiteindelijk de Grimbergen van uitzonderlijk formaat was anders was het een echte “offday” geweest.

Zondag zijn de echte sporters onder ons op pad geweest. Rondje Schrieversheide en terug, 26,8 km met een tempo van 6 km per uur.
En ook hebben ze nog tijd gehad voor een kopje soep en een halve liter “normaal” Gulpener. Ja logisch, met zo’n tempo krijg je ook dorst.

Komend weekend wordt er ook topsport geleverd: we hebben vrijdag 11 februari de Zietsong van de Sjtaater Tröate, zaterdag de Garderevu in Vols en zondag Prinsenmatinee. Blijft er weinig tijd over om te wandelen, maar van en naar de tieëk zijn ook meters.

Voor diegenen die het niet kunnen of willen laten zijn er mogelijkheden in Tegelen en Schin op Geul.
Kijk hiervoor dan even in het schema op de website.

Een prettig en sjpassemig weekend gewenst!

 

De Kölle-gangers geraken in vorm...

Gepubliceerd 2 februari 2011

Zaterdag 29 januari hebben zes personen in geweldig weer, met zonnetje, in Zutendaal 20 km gelopen. Een schijntje! 'Even gas terugnemen' was de gedachte.
Dit gaat echter slechts ten dele op.
Enkele deelnemers hebben zodanig de wandelkoorts te pakken dat ze 's maandags in alle vroegte een plaats hebben weten te bemachtigen bij de Nijmeegse Vierdaagse. En alsof dat niet genoeg is komen de Nacht van Gulpen en de Heuveland Vierdaagse er nog achteraan. Dappere voornemens !!

Wat trouwens te denken van de jonge garde? Jazeker, ook de iets jongere leden van de Callistusfamilie beginnen 'in de benen te komen'.
Op dezelfde zaterdag als hierboven vermeld hebben Tessa (een doorgewinterde sportvrouw) en Lilian (iets minder actief op sportief gebied) een tripje Terwinselen - Bocholtz - Baneheide - Eijs - Simpelveld - Terwinselen gemaakt, een afstand van toch ook wel zo'n 15 km.
Hopelijk sluiten zich spoedig nog meer jongeren aan bij dit initiatief!

Op zondag is Fer helemaal in zijn eentje naar Aken gewandeld. Eigenlijk dus meer een bezinningstocht...

Komende zaterdag (5 februari) zijn er plannen gesmeed om eens geheel over verharde weg te lopen.
Vanaf de woning van Theo Tilmans in Brunssum wordt het een rondje Brunssum - Merkelbeek - Schinveld met volgens Theo genoeg cafés, eethuisjes en bomen. De afstand zal 25 - 28 km zijn.

's Zondags maken Wilfried en Fer een tocht naar de Brunssummerheide en retour, een afstand van 28 km.

Wie mee wil wandelen wordt verzocht zich aan te melden bij één van de leden van de 'werkgroep Kölle': Frans, Wilfried, Fer of Wim L..

Kijk ook eens in het fotoalbum waar de foto's weergeven wat zich zoal afspeelt onderweg...

 

Ich mööch zo Foß noh Kölle jon… (Willi Ostermann)

Een artikel van Wim Lauvenberg, voorzitter van Muziekvereniging St. Callistus

Bijgewerkt 26 januari 2011

Zo menig gezellige gast heeft bovengenoemde bekende Keulse Hymne aan het eind van een minstens evenzo gezellige avond uit volle borst meegezongen.
Dit lied heeft velen geïnspireerd tot het bestellen van een volgend, vaak laatste, rondje of zelfs tot de uitspraak: “Dat moeten wij ook eens doen”.

En jawel, op 17 juli 2010 zijn drie onverschrokken leden van onze harmonie per fiets naar ‘Kölle’ geweest.

Dit was niet zo maar een uitje, neen, er was een hoger doel: verkenning van de route, die volgend jaar gelopen zal worden.
Ter informatie: deze tocht kende naast vele leuke en soms emotionele, momenten (je ziet de Kölner Dom van verre liggen, je zit met Willy Millowitsch op ’n bankje of je bezoekt de Malzmühle en wordt de beste Kamerad van de Köbus), ook kleine menselijke drama’s (de eerste pech na circa 150m, terrassen, die je links laat liggen en tenslotte “Wilfried’s Rückenjeschichte”: inmiddels bij iedereen genoegzaam bekend).

Volgend jaar, op 14 mei 2011, staat de wandeltocht van 74 km naar Kölle op het programma.

Op dit moment zijn Wilfried Dorweiler, Fer Rosenke, Frans Op den Camp en ikzelf al druk bezig met de organisatie om alles probleemloos en gladjes te laten verlopen; de sportieve prestatie zal uiteindelijk door de deelnemers zelf moeten worden geleverd.

Doel van deze tocht is het inzamelen van sponsorgelden bij familie, vrienden, kennissen, bedrijven etc. voor de eerstvolgende concertreis.
Deze sponsoring is mogelijk per kilometer of in de vorm van een bepaald bedrag voor één van beide afstanden (17 km c.q. 74km).

Wat staat ons en jullie te wachten?

Een shortlist met de belangrijkste informatie voor dit moment:

 • Datum: 14 mei 2010
 • Vertrek Sjtaater Hoes: 04.00 uur voor de Die Hards, die 74 km lopen
 • Instappunt bij Kerpen-Horrem op 17 km van eindpunt voor degenen, die niet de hele afstand willen of kunnen lopen.
  Zij lopen dan vanaf hier samen met 74 km - lopers
 • Vertrek met bus naar instappunt: rond 13.45 uur vanaf Sjtaater Hoes
 • Aankomst (Kölsch-)Brauerei zur Malzmühle: rond 19.00 uur
 • Gezamenlijke terugreis met bus rond 23.00 uur
 • Eten en drinken in de Malzmühle voor eigen rekening
 • Inschrijfgeld € 10,00 voor zowel 17 km als ook voor 74 km, ter dekking van o.a. reiskosten
 • Sponsoropbrengsten t.b.v. eerstvolgende concertreis
 • Bezemwagens ter beschikking
 • Trainingstochten vooraf aan de grote tocht worden gepland

Aanmelding d.m.v. inleveren van bijgevoegd inschrijfformulier bij een van de vier organisatoren.

Uiterste inschrijfdatum: 31 maart 2011.
Het inschrijfformulier mag ook per e-mail aan deze website verzonden worden.

Jruss, Wim Lauvenberg (vuursitzender)

 

Beste wandelaars - het vordert ...

Gepubliceerd 26 januari 2011

Afgelopen zaterdag 22 januari is een groepje van 7 wandelaars naar Lanaken geweest en heeft zich daar door regen en pratsj niet laten kisten.
Kortom: de 31 km zijn gehaald.
En ook nu weer was er een iemand die oesjeroetsjt is en pratsj op de m….. ging.
Met enkele kilo’s modder aan kleren en wenkbrauwen is de streep toch gehaald.

Na afloop is een kringetje gemaakt en heeft iedereen zijn voorganger het verdiende schouderklopje gegeven.
Men was het er absoluut over eens dat deze conditie training van 31 km door de pratsj best wel te vergelijken was met 40 over verharde weg.
Dus Köln: vier komme dra!!

De dag erna heeft ook het vanwege ziekte zeer uitgedunde zondag-wandelgroepje de wandelschoenen weer aangetrokken.
Via slinkse wegen is men om 13.10 uur richting Aken vertrokken.
Echter: om niet te vroeg in Aken aan te komen heeft men in Vaals (!) een horeca gelegenheid opgezocht om de laatste 40 minuten van Roda’s overwinning te zien.

Ondanks deze welaangename onderbreking waren ‘die Zwei’ al om 17.30 uur in Aken.
Daar de bus pas om 19.10 uur weer richting Terwinselen vertrok was men ‘helaas’ wel verplicht om in horecagelegenheid “Viel Harmonie” (What's i name) de tijd te verdrijven met een lekker stukje vlees en wat er zoal bij hoort …

Zaterdag 29 januari is er een georganiseerde tocht van 20 km in Zutendaal.
Dit is wel een aangename afstand, na twee weekenden van 30 km. Een soort ‘pas op de plaats’
Zondag is er een georganiseerde tocht in Etenaken waar men tot de 25 km zou kunnen gaan.

In elk geval kiest een aantal personen voor een rustige zaterdag en gaat in Zutendaal wandelen.
Geïnteresseerden die mee willen lopen: laat het ons even weten.
En zijn er tochten in de buurt, waar wij als organisatie niet vanaf weten, laat het maar horen.

De werkgroep, Wim, Wilfried, Fer en Frans

 

Voorbereidingen – update

Gepubliceerd 10 januari 2011

Het afgelopen weekend is er volop gewandeld om in shape te komen voor de 14e mei.
Zaterdag heeft een groep i.p.v. de voorgenomen 21 km slechts 17,1 km gelopen en toch was men bekaf.
Slecht weer, teveel verzorgings-locaties met o.a. Grimbergen, pratsj aan de Föss (en een enkeling ook aan jas en in het gezicht) waren hier de oorzaak van.

's Zondags heeft een groepje i.p.v. de voorgenomen 25 km zichzelf overtroffen en er stiekem maar 28 km van gemaakt.
Of waren ze niet overtuigd van hun eigen vorm en willen niet te ver achtergeraken bij de zaterdag lopers?
Maakt niet uit, er komen nog kansen genoeg.

Zaterdag 15 januari gaat een groepje van 5 personen naar Tegelen om ook de 25 km te proberen. Vertrek rond 09.30 uur.

Voor zondag is nog niet bekend of er deelnemers zijn die de conditie willen opkrikken.
Wij willen als werkgroep wel de tocht in Gulpen aanbevelen, georganiseerd door “N8 v Julpe”.

Wil je ergens meelopen, meld je dan aan bij een van de leden van de werkgroep (Wim Lauvenberg, Wilfried Dorweiler, Fer Rosenke of Frans Op den Camp.

 

Wandelnieuws - voorbereidingen

Gepubliceerd 3 januari 2011

Beste Wandelvrienden
Op de eerste plaats een goed en gezegend Nieuwjaar toegewenst met heel veel wandelplezier.

Komend weekend wordt er weer door de een of andere deelnemer geoefend.
Zaterdag neemt een groep deel aan de georganiseerde tocht in Vijlen en wil daar de 16 of 21 km lopen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Vertrek met auto 12.00 uur.
Zondag gaat een groep om 13.00 uur vanaf het Sjtaater Hoes naar Schin op Geul vice versa. (25km)

 

Inmiddels hebben er al enkele oefentochten plaatsgevonden, waarvan de foto's in het fotoalbum getuige zijn...