Dirigent Ferry Logister

 

De in 1969 geboren Ferry Logister begon op 9-jarige leeftijd zijn muzikale carrière als slagwerker en fluitist bij het Schaesbergse Fluit- en Tamboerkorps St. Paulus. Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij aan het conservatorium te Maastricht schoolmuziek en volgde hij de opleiding HaFa-directie bij Jo Conjaerts. . In 1995 behaalde hij zijn diploma. In oktober 2008 nam hij deel aan de dirigentenclinic Lifelong Learning te Amsterdam o.l.v. Lucas Vis en Jan Schut. In 2003, 2009 & 2013 volgde Ferry de dirigentencursussen van het WMC o.l.v. o.a. James Gourlay, Eugene Coperon en Jan Cober.

Nog tijdens zijn studie werd hij benoemd bij Harmonie Lindenheuvel te Geleen, waar hij de jeugdopleiding nieuw leven inblies en waarmee hij Limburgs en Nederlands kampioen werd.

Op 1 april 1999 werd Ferry Logister benoemd als dirigent bij Fanfare De Vriendenkring te Limbricht, waar hij tot 2006 actief is geweest. Hij sleepte in 2001 tijdens het bondsconcours te Venlo ook met deze vereniging een Limburgse titel in de wacht. Met deze vereniging organiseerde hij zijn eerste succesvolle galaconcert.

Ferry Logister is eveneens verbonden als dirigent aan Harmonie St. Gregorius Haanrade Kerkrade.

Daarnaast staat hij bekend als een uitstekend muziek –pedagoog en is hij als muziekopleider actief bij diverse muziekverenigingen in Parkstad Limburg. Ook is hij muziekjurylid van de schuttersbond Eendracht.

Van 12 augustus 2002 tot heden is hij verbonden als dirigent aan de Kerkelijke Muziekvereniging St. Callistus te Terwinselen. Onder zijn leiding promoveerde St. Callistus in oktober 2005 naar de vierde afdeling. Hij stond met zijn vakmanschap en bezielende leiding aan de basis van de huidige, zeer geliefde, Adventconcerten.