Dirigent Ferry Logister

 

De in 1969 geboren Ferry Logister begon op 9-jarige leeftijd zijn muzikale carrière als slagwerker en fluitist bij het Schaesbergse Fluit- en Tamboerkorps St. Paulus. Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij aan het conservatorium te Maastricht schoolmuziek en volgde hij de opleiding HaFa-directie bij Jo Conjaerts. In 1995 behaalde hij zijn diploma. In oktober 2008 nam hij deel aan de dirigentenclinic Lifelong Learning te Amsterdam o.l.v. Lucas Vis en Jan Schut. In 2003, 2009 , 2013 & 2017 volgde Ferry de dirigentencursussen van het WMC o.l.v. o.a. James Gourlay, Eugene Coperon en Jan Cober. Tevens is hij frequent deelnemer aan de dirigentencursus de Maestro o.l.v. reeds genoemde Jan Cober. Nog tijdens zijn studie werd hij benoemd bij Harmonie Lindenheuvel te Geleen, waar hij de jeugdopleiding nieuw leven inblies en waarmee hij Limburgs en Nederlands kampioen werd.

Op 1 april 1999 werd Ferry Logister benoemd als dirigent bij Fanfare De Vriendenkring te Limbricht, waar hij tot 2006 actief is geweest. Hij sleepte in 2001 tijdens het bondsconcours te Venlo ook met deze vereniging een Limburgse titel in de wacht. Bij deze vereniging organiseerde hij zijn eerste Galaconcert.

Van 12 augustus 2002 tot heden is hij verbonden als dirigent aan de Kerkelijke Muziekvereniging St. Callistus te Terwinselen, waar hij recent zijn 25 jarig dirigentschap mocht vieren. Onder zijn leiding promoveerde St. Callistus in oktober 2005 in de Theaterhotel de Oranjerie te Roermond naar de vierde afdeling.

Hij staat met zijn vakmanschap en bezielende leiding aan de basis van de huidige, zeer geliefde, Advent en Thema-concerten & succesvolle Concertreizen.

 

Ferry Logister is als veelgevraagd free lance dirigent actief bij diverse orkesten in binnen- en buitenland. Daarnaast staat hij bekend als een uitstekend muziek –pedagoog en is hij als muziekopleider actief bij diverse muziekverenigingen in Parkstad Limburg. Ook is hij muziekjurylid van de schuttersbonden Eendracht &  St. Gerardus en begeleidt hij diverse muziekgezelschappen als Band Coach.